"Leven als een prof" een groot succes (1)
09-02-2014
Onder de noemer “Leven als een prof” was vrijdagavond de ASWH kantine het decor voor een deelnemersavond van Football Skills Ambacht (FSA).
Bij voetbalschool Football Skills Ambacht trainen onder leiding van Ajax jeugd- en techniektrainer Michel Hordijk en assistenten Raymond Zwildens en Kris Hordijk kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar. Op zondagen stelt ASWH haar veld 2 beschikbaar aan FSA zodat zij hun pupillen de technische balvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.Na 2 succesvolle trainingsperiodes in het voor- en najaar van het vorige kalenderjaar wilde FSA de deelnemers een leerzame en vooral een leuke voetbalavond bieden in de ASWH-kantine waarin meerdere aspecten van het voetballen naar voren kwamen.
Dat deze avond bij de deelnemers van de trainingen bij FSA erg welkom was, bleek wel aan de enorme opkomst op deze avond. Ruim 100 pupillen hadden zich voor deze avond aangemeld en samen met ouders en begeleiders zorgde dit voor een overvolle ASWH kantine.
Bij binnenkomst werden alle aangemelde pupillen, die overigens van alle verenigingen uit de regio afkomstig zijn, ingedeeld in groepjes elk met een begeleider. Ieder groepje pupillen rouleerde vervolgens om bepaalde tijd van de ene activiteit naar de andere. Op deze manier kregen alle pupillen de kans en gelegenheid om alle activiteiten mee te doen terwijl ouders en begeleiders in de kantine de genoten van de gezelligheid en een consumptie.
Op veld 2 van ASWH werden 2 trainingen gegeven; Michel Hordijk verzorgde voor de aangemelde pupillen een voetbaltraining waarin verschillende technische oefenvormen werden getraind. Gelijktijdig op een ander deel van veld 2 werkte Alberto Rodriguez een looptraining af waarin zonder bal allerlei loop- en ren oefeningen werden getraind oa. met loopladders. Alberto Rodriguez is nieuw bij FSA en zal bij de volgende voorjaarstrainingen van FSA die start op 16 maart bij ASWH, looptraining geven aan de kinderen.
deel 1
deel 2